Neked MUNKA, Nekem Álom!

Folytatódott a “Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program

2020. szeptember 22-én, két munkakörben is kipróbálhatták magukat a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program szolnoki résztvevői.

Délelőtt Pintér Gabi, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Kézműves Házában járt, ahol Deák Péter népi iparművész, fejlesztőpedagógus vezetésével a bőrös, textiles technikákkal és a faesztergálással ismerkedett.


Kézműves Ház, 2020.09.22.

Délután Tóth Katival az Expressz Beauty Szalonba látogattunk el, ahol a műköröm készítés „művészetéből” kaptunk ízelítőt Pataki Andreától.

Expressz Beauty Szalon, 2020.09.23.

Szeptember 23-án szintén két helyszínen zajlott a program. Délelőtt Turba Gabi a Szolnoki Szimfonikus Zenekar próbáján járt. A munkahelyi házigazda Nagy Brigitta művészeti referens volt.


Szolnoki Szimfonikus Zenekar, 2020.09.23.

Délután Kerekes Tamás árufeltöltésben próbálhatta ki magát, a COOP Szolnok Zrt., Szolnok ABC-jében, Novák Kornél üzletvezető irányítása mellett.


Coop Szolnok Zrt., 2020.09.23.

Köszönjük a fogadó munkahelyeknek, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez, és hozzájárultak négy résztvevő munkaálmának megvalósulásához.

_______________________________________________________________________________________________________________

Szolnokon is elkezdődött a “Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program

Szolnokon is elkezdődött a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program idei megvalósítása. Első „álommunkásunk” Seller Nándi tegnap a Rózsakertben kertészkedett. A „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft munkatársai a rózsák metszésének, gondozásának fortélyaiba avatták be Nándit.

Ezúton is köszönjük nekik, hogy már harmadik alkalommal csatlakoztak a kezdeményezéshez, és részvételükkel hozzájárultak „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” program megyei sikeréhez.

A programról a Szolnok Tv is közvetített, melyet az alábbi linkre kattintva nézhet meg (10:00 perctől):

http://www.szolnoktv.hu/musorok/aktualis/?article_hid=59735

________________________________________________________________________________________________________________

Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! nap 2020-ban

Az Esély Közalapítvány idén is részt vesz a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!” kampány megvalósításában a Salva Vita Alapítvány konzorciumi partnereként. A Neked Munka, Nekem ÁLOM! program azoknak a fogyatékos embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik erre lehetőséget.

Az álom munkanapok lebonyolítására várhatóan 2020 kora őszén kerül sor. Az idén is 10 fő álommunkanapjának megszervezésében közreműködhetünk.

A programban való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További részletek a programról és a jelentkezésről:

_______________________________________________________________________________________

Javában zajlik a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM program!

Május 30-án Jászberényben két foglalkoztatónál, május 31-én és június 1-jén Szolnokon 6 munkáltatónál valósultak meg „munkaálmok”.

JÁSZBERÉNYI „MUNKAÁLMOK”

Viki az Arizona Steak House étteremben.

Viki kávét szolgál fel

Viki kávét szolgál fel

Szakmai fogások_Viki

Patrik a Riviéra Fagyizóban próbálta ki magát.

Patrik a pult mögött.

Patrik a pult mögött.


Felszolgálás közben .

Felszolgálás közben .

SZOLNOKI „MUNKAÁLMOK”

Reni a Szolnoki Mentőállomáson járt.

Munka a mentőállomáson

Munka a mentőállomáson.


Betekintés a mentésirányításba.

Betekintés a mentésirányításba.

Barbi az „IMPULZUS” Egyesület kutyaterápiás foglalkozásán vett részt a Szent Tamás Óvodában.

Barbi az oviban.

Barbi az oviban.


Munka közben.

Munka közben.

Imi felvétel közben a Szolnoki Szigligeti Színház Színműhelyében.

Felvétel előtt.

Felvétel előtt.


Felvétel!

Felvétel!

Böbi kertészkedik a “Munkalehetőség a Jövőért” Nkft növényházában.

Munka a növényházban.

Munka a növényházban.


A kiültetés előkészítése.

A kiültetés előkészítése.

Marcsi a Jelmez-Art Kft-nél járt.

Marcsi a Jelmez-Art-nál.

Marcsi a Jelmez-Art-nál.

Dragon_hun

Neked MUNKA, Nekem Álom! program

 Az idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program. Az első Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napot 2015 tavaszán a Salva Vita Alapítvány szervezete meg Budapesten. 2017-ben már az ország valamennyi megyéjében megvalósulhat ez a különleges kezdeményezés.

A program lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására, egymás megismerésére és a kölcsönös tapasztalatszerzésre egy nyílt nap keretében. A jelentkezők egy napra kipróbálhatják álmaik munkáját, eltölthettek egy napot egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen. A kampány célja nem a munkaközvetítés, hanem a társadalmi szemléletformálás, ennek megfelelően a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program médianyilvánosság mellett zajlik, melyben számítunk a résztvevők együttműködésére.

A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos, vagy megváltozott munkaképességű emberek igényei, ötletei alapján választjuk ki. A programba bekapcsolódó munkáltatónál egy házigazda fogadja a fogyatékos résztvevőt, az ő munkanapját követheti nyomon a jelentkező, illetve tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre a jelentkezőket, és támogatják a helyszínen a folyamatot.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a JNSZM Esély Szociális Közalapítványa közreműködésével valósul meg a program 2017. május 30 és június 2 között.

A programra várjuk azon fogyatékos, vagy megváltozott munkaképességű érdeklődők jelentkezését – függetlenül attól, hogy álláskeresők, inaktívak, vagy munkaviszonyban, iskola befejezése előtt állnak – akik szívesen kipróbálnák magukat egy számukra érdekes munkaterületen.

Jelentkezni elektronikus levélben, vagy személyesen lehet, a letölthető jelentkezési lap kitöltésével 2017. május 19-ig. A jelentkezők közül 11 személy munkaálmának megvalósításában tudunk közreműködni.

A jelentkezéseket a danku.orsolya@eselyfk.hu címre küldheti, illetve személyesen Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa irodájába (5000 Szolnok, Kossuth L. u. 2, Megyeháza, B épületrész, II. em. 210) juttathatja el.

A programmal kapcsolatosan bővebb információt Danku Orsolya munkaerőpiaci tanácsadótól kérhet a fenti email címen, vagy a +36/56/515-250-es telefonszámon.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja. A pályázat kódszáma FOGLALKOZTATÁS2016/D/1; Szerződésszám: 200/4/2017

Jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva tölthető le:

Jelentkezési lap