+36 56 515-250eselyfk@t-online.hu5000 Szolnok,Kossuth L. u. 2. B ép. 210.
Jászkun pop-up ebéd – a CoSIE programunkban résztvevő 2 település helyi termékei is “bemutatkoztak”
Közzétéve: 2019-11-12 14:10
2019. november 8-án Karcagon a Morgó Csárdában Jászkun Pop-Up ebéd volt Dedelka & Ferdinánd címmel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és szervezetünk közös szervezésében az Önkormányzat TOP-5.1.1-15-JN1-2016-00001 – Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében c. projektje keretében.
A programra Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a minőségi helyi termékeket előállítók kaptak meghívást. Nagy örömünkre kettő, a CoSIE-Co-creation of service innovation in Europe c. programunkban résztvevő település, Jászladány és Tiszaörs is közöttük volt. Elismerés, hogy Mautner Zsófia, a legismertebb hazai gasztroblogger és több szakácskönyv szerzője választotta ki az alapanyagokat az általa megálmodott és elkészített különleges menühöz. Büszkék vagyunk, hogy e települések termékei is az asztalra kerülhettek. A jászladányi császárszalonnát az alföldi császár előételhez, a jászladányi dedelkát a kisgömböc leveshez, a tiszaörsi tarhonyát a tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval és a tiszaörsi kecskesajt krémet a kecskesajttortácska mézes karamellizált homoktövissel ételcsodákhoz használta fel Zsófi. Gratulálunk a településeknek!
Az eseményről további információkat találhat a honlapunkon a Dedelka és Ferdinánd menüpontban.
balra: Bertalanné Drávucz Katalin polgármester és Bertalan László-Bertalan Hús (Jászladány), jobbra Bodonné Gyöngy Erika polgármester és Kiss Ottó-Barázda Szociális Szövetkezet (Tiszaörs)MenükártyaA Mautner Zsófi által megálmodott ételek a helyi termékek felhasználásával
Legfrisebb híreink:
Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram rendezvénysorozat
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom