Helyi termékek adatlap

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBEN TALÁLHATÓ HELYI TERMÉKEK*, TÁJJELLEGŰ ÉTELEK, ITALOK, GASZTRONÓMIAI SPECIALITÁSOK FELMÉRÉSÉHEZ

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megbízásából, a TOP 5.1.1. számú, „Foglalkoztatási- gazdasági együttműködések erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című projekt keretében, Jász- Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa online adatbázist épít a Jász-Nagykun-Szolnokmegyében található helyi termékek, tájjellegű ételek és gasztronómiai specialitások felmérése céljából. A kérdőív kitöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe. A részvétel és az egyes kérdésekre való válaszadás önkéntes.

Kérjük, segítse munkánkat, hogy kiépíthessük Jász-Nagykun-Szolnok megye széleskörű – az Internetáltal elérhető – helyi termék és szolgáltatási adatbázisát, és megalapozhassunk egy termék- ésattrakciófejlesztő munkát a térség turisztikai kínálatának fejlesztése céljából az ágazatban dolgozók közreműködésével.

Felmérésünk tárgykörébe tartozik:

  1. Helyben előállított, helyben honos vagy helyben megtermelt alapanyagból hagyományosan, nem nagyüzemi vagy gyáripari technológiával, eljárással, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye térségeire (pl. Jászság, Nagykunság, Tisza-tó, Tiszazug, Közép-Tisza vidék, stb.) jellemző technológiával,eljárással készült, mikro- vagy kisvállalkozás által előállított termékek.
  2. Helyben megtermelt vagy összegyűjtött alapanyagokból, helyben kialakult eljárások, receptekalkalmazásával, többnyire kisüzemi keretek között előállított, esetleg csomagolásukban is helyianyagokat, helyi kulturális elemeket felhasználó, ily módon a hely sajátosságait megjelenítő termékek, ételek, melyet a helyi – kb. 40 km sugarú körön belüli – munkaerővel elégítenek ki. Ezek lehetnek mezőgazdasági termékek (pl. virág, facsemete), élelmiszerek (pl. nagykörűicseresznye, „Karcagi ízek” lekvár) vagy kézműves termékek (pl. abádszalóki csipke, Miska-kancsó).
  3. Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes tájegységeire, településeire jellemző ízvilágú, egyedieljárással készült, az adott térséghez kötődő ételek, italok, gasztronómiai specialitások(ferdinánd, szolnoki habos ischler, kétpói pólinka).

Kérjük, hogy termékenként külön adatlapot használjon!

Kattintson a linkre az adatlap kitöltéséhez!