A Dedelka és Ferdinánd pop-up ebéd fogásai

2019. november 8-án Karcagon a Morgó Csárdában Jászkun Pop-Up ebéd volt Dedelka & Ferdinánd címmel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és szervezetünk közös szervezésében az Önkormányzat TOP-5.1.1-15-JN1-2016-00001 – Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében c. projektje keretében.

Az ételeket Mautner Zsófia álmodta és készítette el. Az ételek elkészítésében közreműködött: Ternyák István séf, Park Étterem, Berekfürdő & Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag.

A profi fotókat pedig Körmendi Imre fotós készítette az ételekről.

Alföldi Császár
(jászladányi császárszalonna, tiszaszentimrei cheddar, mezőtúri fürjtojás, nagykörűi fekete fokhagymás öntet)

Kisgömböcleves
(jászladányi dedelka, savanyúleves, torma)

Karcagi bio tarja fekete fokhagymás pecsenyelével
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval
Sült csicsókakrém nagykörűi kecskesajttal
Pötyőkével sült cékla

Karcagi birkapörkölt (Nimród Biohotel, Karcag)
Savanyított zergeszarv Grósz Tamás fűszerkertjéből
Berekfürdői savanyúságok

Kecskesajttortácska karamellizált mézes homoktövissel
(Tiszaörsi kecskesajtkrém, kunmadarasi méz és homoktövis)

Ferdinánd
(Dobó Kati, Kunmadaras)